h

Parkeertarief ZGT

9 februari 2018

Parkeertarief ZGT

Een bericht in de krant dat het ziekenhuis in Almelo en Hengelo(ZGT) de parkeertarieven verhoogt. Een verhoging van 50 procent en als reden wordt aangevoerd dat het parkeren bij het MST in Enschede nog duurder is.

Wat ons betreft onacceptabel. Deze verhoging treft namelijk vooral de mensen die al veel kosten maken door ziekte. Wie gaat er nu voor zijn plezier naar het ziekenhuis. Vaak moet je al lang wachten en nu mag je daar nog eens extra voor betalen.
Extra wrang is het dat ZGT ook besloot om de buitenpoli’s te sluiten, dus nog meer mensen die het hogere tarief moeten betalen.

Om ZGT te laten voelen dat we het zat zijn dat ze alleen naar de cijfers kijken en de mens zeker niet centraal stelt moeten we samen werken. We vinden al snel gehoor bij GroenLinks in Hellendoorn. Samen maken we een motie voor de gemeenteraden in Twente. We lobbyen bij onze collega’s in andere raden en onze motie wordt in Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Borne en tenslotte in Almelo aangenomen. De motie houdt in dat zowel raad als college zich sterk maken richting bestuur ZGT. We willen dat het tarief teruggedraaid wordt en dat de mens weer centraal staat.

Ook onze tweede Kamerfractie sluit zich bij ons aan. Kamerlid Nine Kooiman spreekt over de parkeertarieven bij Radar en ze stelt schriftelijke kamervragen. Onze kerngroep gaat op zijn beurt de wijk in. In de wijk rondom het ziekenhuis vragen zij de mensen wat ze van de tariefsverhoging merken en wat ze er van vinden. Al met al laat dit alles zien waar we voor staan. Met zijn allen op de bres voor iets wat misschien klein lijkt maar velen raakt. Dit maakt mij in ieder geval weer super trots dat ik met deze mensen samen echt het verschil kan maken!

Gezina van der Ven

Foto: SP

 

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier