h

Marijnissen bezoekt wijk de Kerkelanden

21 januari 2004

Marijnissen bezoekt wijk de Kerkelanden

Red de Solidariteit
"Geen enkele wijk in Nederland ziet er zo slecht uit als Kerkelanden "merkt Jan Marijnissen op tijdens een wandeling door de armste wijk van Nederland.
Terwijl de buurtwerker, de opbouwwerker en de voorzitter van de wijkcommissie afwillen van het negatieve imago van de wijk en dat door middel van een korte presentatie aan de SP delegatie willen laten zien.

Marijnissen is echter niet in de stemming, na de rondleiding langs dicht gespijkerde krotten, zwerfvuil, kapotte huisraad, schichtige junks en maanden geleden uitgebrande woningen waarvan de glasscherven nog rondslingeren.
De voorzitter van de wijkcommissie geeft aan dat het overleg met de wethouder constructief is en dat de woningstichting toch echt erg haar best doet, maar dat moeilijke processen nu eenmaal veel tijd vergen.
Jan Marijnissen onderbreekt het verhaal en vraagt zich af waarom de wijk baronnen de gemeente en de woningstichtingen verdedigen
"Is er eigenlijk wel daad werkelijk contact met de bewoners die jullie zeggen te vertegenwoordigen?"
De voorzitter en de welzijnswerker zijn echter van mening dat die niet tegen over de woningstichting en de gemeente moeten gaan staan, ze willen juist de communicatie open houden andere wordt er niets bereikt.
Jan Marijnissen is het er niet mee eens .
Met praten bereik je tot op heden alleen maar dat er dichtgespijkerde ramen en leegstaande woningen zijn en verpauperde panden.
Dat moet je niet accepteren.
Zijn oproep is om samen met alle bewoners actie te voeren, anders krijg je de woningstichting niet op de knieƫn.

U bent hier