h

Middeleeuws personeelsbeleid ALDI aan de kaak gesteld

14 januari 2004

Middeleeuws personeelsbeleid ALDI aan de kaak gesteld

Woensdagochtend 14 januari zijn bij twee Aldi-vestigingen in Almelo flyers uitgedeeld om de klanten te informeren over de Zembla uitzending van donderdag 22 januari om 21.15 op Nederland 3. In deze aflevering van Zembla wordt het personeelsbeleid van de Aldi getoond.
De aflevering is on-line te bekijken op: http://www.omroep.nl/vara/zembla/

Vooral bij de distributiecentra worden de werknemers van de Aldi met weinig respect behandeld. Het is voor de werknemers moeilijk om van binnenuit actie te ondernemen tegen het intimideren omdat de werknemers moeten vrezen voor hun baan. De werknemers willen vooral respectvol door hun werkgever behandeld worden. Het komt nu te vaak voor dat werkroosters door de directie worden gewijzigd en er ontstaan problemen bij het maken van afspraken over schaft- en werktijden.

In Almelo is op het Vincent van Goghplein en de Ootmarsumsestraat geflyerd en de reacties van de klanten van de Aldi waren positief. Er was in het algemeen veel belangstelling voor de actie. Er werd vaak toegezegd dat ze naar Zembla zouden kijken.

Tijdens het flyeren is er ook gesproken met een oud-werknemer van het bedrijf en zij ondersteund de actie en kan concluderen dat de actie echt nodig is.

Het is belangrijk dat werknemers met respect worden behandeld, dat zij zich kunnen beroepen op hun rechten en dat ze een prettige werkomgeving hebben. Als de directie van de Aldi de werkcultuur van het bedrijf verbeterd dan werkt dit voor de directie en de werknemer beter, een prettige werkomgeving zorgt voor meer inzet van het personeel.

U bent hier