h

Almelose gemeenteraad kent geen volksvertegenwoordigers

16 juli 2004

Almelose gemeenteraad kent geen volksvertegenwoordigers

Bieb
Comité ‘Bezuinigen Bieb is verlies Boeken' is verbaasd over ‘behandeling voorjaarsnota'

Op dinsdag 15 juni is de voorjaarsnota gedeeltelijk behandeld in de gemeenteraad. Alvorens deze vergadering heeft het comité 10.000 handtekeningen aan burgermeester Knip overhandigd.

De oproep van zo veel burgers om de bezuinigingen van de bibliotheek niet door te laten gaan zijn niet door de collegepartijen gehoord. CDA, PvdA en D66 hebben een wijzigingsvoorstel ingediend om €100.000 minder te bezuinigen op de bibliotheek dan het college heeft voorgesteld. Hierdoor willen de collegepartijen dus tóch fors bezuinigen op de bibliotheek. Dit heeft sluiting van de filialen en kwaliteitsverlies tot gevolg.

Clara Blaauw, initiatiefnemer van het comité: “Het filiaal ‘schelfhorst' is jongstleden voor €485.000 nog verbouwd. Van dit bedrag kwam €325.000 uit de gemeentepot. Nu kiezen de collegepartijen ervoor om met de botte bijl op de bibliotheek te bezuinigen. Met zo'n grove bezuiniging moeten de filialen dicht én is het geïnvesteerde geld weggegooid geld. De Almelose bevolking wil niet bezuinigen op de bibliotheek, dat heeft de handtekeningenactie laten zien. Het is schrijnend dat de gemeenteraad niet luistert naar haar burgers, zij zijn immers volksvertegenwoordigers. De burgers kunnen hierdoor de gemeenteraad en de politiek in het algemeen niet meer serieus nemen. In deze tijd van bezuinigen wordt er ook nog eens €325.000 weggegooid door de sluiting van het filiaal de schelfhorst, hoe wil de gemeenteraad dit uitleggen aan de burgers van Almelo?”

U bent hier