h

SP organiseert informatieavond ziekenfonds

10 september 2004

SP organiseert informatieavond ziekenfonds

Tweede-Kamerlid Agnes Kant legt de consequenties van de no-claim regeling uit in de Bibliotheek

Op vrijdag 10 september kwam Agnes Kant naar de bibliotheek in Almelo. In het kader van de actie tegen de plannen van het kabinet, om een no claim in te voeren in het ziekenfonds.

Naast Agnes Kant had de SP in Almelo een aantal professionals uitgenodigd om te praten over de consequenties van dit toekomstige beleid.

90 Mensen kwamen naar de bibliotheek om te luisteren naar de discussie tussen de verschillende belangengroepen, en om vragen te stellen.

Afgelopen week werd tijdens een rondetafelconferentie in Den Haag duidelijk dat al deze belangengroepen inclusief de huisartsen en de zorgverzekeraars ernstige twijfels hebben of de plannen van het kabinet überhaupt praktisch realiseerbaar zijn.

Op de avond in Almelo werd duidelijk dat zowel de huisartsen ( vertegenwoordigd door Eddie Rijk huisarts te Hengelo en voorzitter van de Districts huisartsen vereniging ) als de tandartsen ( Cor Braakman ) als de apothekers ( Yolande van Remmerden ) solidariteit lijnrecht vinden staan tegen over het begrip eigen verantwoordelijkheid, waar dit kabinet steeds over praat.

De directeur Zorg van zorgverzekeraar Mensis , dhr Bas Leerink , sprak ook zijn ernstige bezorgheid uit over de plannen van dit kabinet en de consequenties van de enorme burocratie die dit nieuwe stelsel met zich mee zal brengen.

Weerstand tegen dit No Claim systeem is overduidelijk.

Zoveel mogelijk protestkaarten of actiekaarten zijn inmiddels al verspreid maar nog steeds kunt U deze onder familieleden, vrienden en bekenden, medebuurtbewoners en collega, s op het werk verspreiden.

U bent hier