h

Javier Cornelissen lijsttrekker van SP Almelo

17 januari 2006

Javier Cornelissen lijsttrekker van SP Almelo

Javier Cornelissen De SP doet mee aan de raadsverkiezingen met Javier Cornelissen (34) als lijsttrekker. Al enige tijd actief voor de SP en ontwikkelt zich in een rap tempo tot een politieke duizendpoot. De geboren en getogen Almeloër is er van overtuigd dat het tijd is om de Raad en het college wakker te schudden zodat Almelo niet verder in de ‘grote stad’ problematiek beland.

Ons thema van de verkiezingen zal de tweedeling [arm-rijk] in Almelo zijn.
De beslissingen die nu door de wethouders en de raad genomen worden zijn vooral in het belang van de welgestelde mens en niet in het belang van een sociaal en sterk Almelo. Steeds minder goedkope huurhuizen worden gerenoveerd en steeds meer van die huizen worden afgebroken. De mensen moet dan maar verkassen en een terugkeergarantie geldt alleen voor die mensen die het op kunnen brengen. Dat zijn de voormalige ‘scheefwoners’, mensen met een normaal inkomen die een goedkopere woning huren. Zodat ze op een normale manier kunnen leven in plaats van overleven.

In onze toekomstige raadsperiode zal ik mijn best doen om het bestedingspatroon van de gemeente in kaart te brengen, dat is nu namelijk één van de grote vraagtekens. Hoeveel pompt de gemeente precies in die belachelijke projecten uit het Masterplan. Dan heb ik het niet over ‘het verdiepte spoor’ maar over ‘Fortezza, Waterrijk, de Brede buurtschool, het Poppodium’. Allemaal projecten die druipen van het neoliberalisme. Ze worden met belastinggeld verwezenlijkt en vervolgens over gedragen aan bedrijven.

We kunnen ons borst natmaken want er moet veel veranderen in Almelo. Het lijkt vrij rustig en goed te gaan maar ik verwacht een kaalslag op sociaalgebied. Welke er voor zorgt dat Almelo in een armoedespiraal komt .Het feit dat er uit een wipkip, buurthuis, bibliotheek, sportveld, cultureel centrum, natuurgebied geen klinkende munt valt te slaan is de kortzichtige reden tot bezuiniging op deze gebieden. Dat laten wij niet toe! Alles maar dan ook alles moeten we uit de kast halen om dit soort beleid te stoppen.

U bent hier