h

SP van de straat in de gemeenteraad

9 februari 2006

SP van de straat in de gemeenteraad

Artikel uit dé Weekkrant Twenth Ruiten Drie

Javier CornelissenDe SP in Almelo is op dit moment niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. In het verleden is dat wel het geval geweest, maar de onervarenheid van dat moment leidde tot een debacle. "Het heeft geen nut om terug te kijken en we zijn nu sterker dan ooit! Niet alleen landelijk maar ook in Almelo" laat de vastberaden lijstaanvoerder Javier Cornelissen weten.

Doel is nu om rechtstreeks van de straat in de raad te komen. In de aanloop naar de verkiezingen wordt de SP in Almelo ondersteund door een zogeheten V-team dat ideeën en suggesties aandraagt. Veel nadruk zal liggen op de actie 'Noodrem' waarmee de partij zich keert tegen het nieuwe zorgstelsel. De SP ziet zichzelf bovenal als een actiepartij en aan actieve leden geen gebrek. In Almelo zijn enkele tientallen mensen actief bezig om een plek in de nieuwe raad te krijgen. Elke zaterdag en donderdagavond zijn de SP-leden te vinden op de Koornmarkt en als het koud is wordt er een kopje tomatensoep uitgedeeld. Voor de komende vier jaar willen de socialisten vooral aandacht besteden aan de groeiende tweedeling in de maatschappij. Cornelissen:"Dat betekent ondermeer een effectieve armoedebestrijding en goede voorzieningen voor ouderen en mensen met een handicap".
Ook moet de gemeente zorgen voor sterke wijken met veel inspraak voor de bewoners. De leefbaarheid in de wijk begint bij de kinderen; zij moeten veilig buiten kunnen spelen en er moeten voorzieningen zijn om in de directe woonomgeving te kunnen sporten.

U bent hier