h

Democratie?

22 maart 2006

Democratie?

PvdA slaat rechts af?
Eindelijk was het mogelijk, een links college. Een duidelijke keuze van de Almeloërs. Voor de PvdA wordt de uitslag echter uitgelegd als steun aan het afgelopen college, omdat de drie partijen samen gegroeid zijn.

Dat de CDA 20 procent en D66 maar liefst 50 procent van de zetels hebben verloren wordt voor het gemak maar niet besproken. Dat gat is opgevuld door de SP en samen met Groenlinks komt het linkse blok op 18 zetels wat een nipte meerderheid is. Volgens de PvdA is deze meerderheid niet ruim genoeg. Blijkbaar is een meerderheid pas een meerderheid wanneer het regeerprogramma zonder kleerscheuren de eindstreep kan halen. Ondanks dat er door het afgelopen college een flinke scheur is opgelopen met het Masterplan, wordt dit plan doorgezet. Met de SP was dit niet mogelijk geweest omdat het Masterplan een onhandig instrument is om, behalve een lege portemonnee, iets voor de Almeloërs te bereiken. Dat wat er bereikt moet worden is een goede sociale
samenleving waaraan iedereen deel kan nemen. Dat betekent dat het geld evenwichtig verdeeld moet worden. Die ruimte geeft het Masterplan echter niet.

Landelijk, ook in Almelo, is een heel duidelijk sociaal signaal afgegeven, dit niet beantwoorden komt uitermate ondemocratisch en arrogant over. De SP zal echter met de Almeloërs blijven strijden voor een beter Almelo en Nederland.

U bent hier