h

SP rekent op PvdA/CDA-college ‘met rood gezicht’

23 maart 2006

SP rekent op PvdA/CDA-college ‘met rood gezicht’

vandaag in de TC Tubantia. Hoewel de PvdA in Almelo kiest voor het CDA als partner voor de vorming van een nieuw college van B en W, rekent de Socialistische Partij - met van nul naar drie zetels de andere winnaar van de raadsverkiezingen in Almelo - op een college met een duidelijk rood gezicht.

Alleen dan zal fractievoorzitter J. Cornelissen van de SP z’n zegen kunnen geven aan een coalitie van PvdA en CDA, zo verklaart hij in een reactie op het besluit van de PvdA om voor de collegevorming vooralsnog alleen verder te praten met het CDA. ‘Ik vind bijvoorbeeld dat de PvdA, hoe dan ook, het gratis openbaar vervoer overeind moet houden voor het collegeprogramma’.
Cornelissen blijft het niettemin jammer vinden dat de PvdA niet volledig over links gaat, en met GroenLinks en de SP tot een college probeert te komen.
‘Kennelijk blijft het voor de PvdA moeilijk om dat kleine stapje naar links te zetten, moeilijker in elk geval dan de ‘veilige’ keuze die nu weer gemaakt wordt.’ Cornelissen vindt het ook jammer dat hij slechts een half uur met de PvdA-informateurs heeft kunnen praten. ‘Het onderhoud was heel inventariserend van karakter. Ik had best nog wel een uurtje inhoudelijk willen doorpraten.’ Anderzijds denkt hij dat de SP in haar eerste raadsperiode ook als oppositiepartij kan scoren op linkse thema’s.

U bent hier