h

SP wint terrein in Twente

9 maart 2006

SP wint terrein in Twente

Bron: Twente Vandaag. Twentebreed steeg de SP van drie naar elf zetels. ‘Ik denk dat de mensen welvaart niet meer doorslaggevend vinden voor geluk. Geluk zit hem in sociale dingen, goed onderwijs en goede zorg. Geld is niet zaligmakend.’

Het kersverse raadslid Javier Cornelissen van de SP in de gemeente Almelo denkt dat dit de voornaamste reden is voor de reuzensprong van de Socialistische Partij.

SP Stemmers bedankt!

In Almelo was de SP acht jaar niet van de partij. De Hengelose afdeling bestond al wel en is van drie naar vijf zetels gegaan. De Enschedese SP kwam net als in Almelo met stip binnen, van nul naar drie zetels. Cornelissen, in het dagelijks leven medewerker van een reclamebureau, hinkt op twee gedachten over het wel of niet meedoen aan de coalitie in de Aastad. ‘Ik heb daar een beetje een tweeslachtig gevoel bij. We hebben veel steun vanuit de partij, maar voor de ervaring zou het beter zijn om eerst in de oppositie plaats te nemen. Aan de andere kant: Als het kan, dan nemen we de consequenties wel op ons.’ Een beetje beduusd is de 34-jarige Almeloër wel over de uitslag. ‘Eén zetel had ik verwacht, misschien twee, maar dit had ik echt niet verwacht.’ Buitensporig veel campagne hebben de Twentse SP-afdelingen niet eens gevoerd. ‘Ik denk dat we een beetje meesurfen op het landelijke beeld (verkiezingswinst PvdA en SP, red.). We zijn wel actief geweest, maar niet zo erg veel’, zegt Cornelissen. Een simpele verklaring voor de zetelwinst is het feit dat mensen in Enschede en Almelo dit jaar voor het eerst konden stemmen op de SP. Naast Cornelissen zullen ook Mia Aaldenberg-Ring en Mineke Heitink als SP-raadslid in de raad komen. In Hengelo zijn dat Mariska ten Heuw, William van den Heuvel, Vincent Mulder, Floor van Grouw en Ria Rouwet. In Enschede treden Annelies Futselaar, Mritz Gloerich en Paulien Hillen aan als raadslid.

U bent hier