h

Politieke laatbloeier

3 mei 2006

Politieke laatbloeier

uit dé Weekkrant Twenth Ruiten Drie.
De 47-jarige Mia Aaldenberg, getrouwd en moeder van drie kinderen, voelt zich helemaal thuis in Almelo al heeft ze in het verleden een enkele keer een uitstapje gemaakt naar een naburig dorpje waaronder Aadorp en Kloosterhaar.

Mia Aaldenberg Almelo bleef echter trekken en daar heeft ze nu definitief voor gekozen. Ze heeft een fulltime baan als medewerker van een thuiszorg organisatie. De politiek heeft haar altijd geboeid maar ze raakte pas actief betrokken toen haar dochter voor het eerst mocht stemmen en zich uitgebreid liet informeren.
Mia Aaldenberg kwam in die periode bij de SP terecht bij wie ze ontdekte dat "politiek ook anders kan, dichter bij de mensen en makkelijk aanspreekbaar".
In de komende raadsperiode zal zij zich vooral bezig gaan houden met alle zaken die betrekking hebben op de zorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Zij wil haar steentje bijdragen aan een zorgvuldige en bovenal ruimhartige invoering van de WMO.
De SP-ster hekelt het fenomeen 'wachtlijsten' en gruwelt bij de gedachte dat in de politiek vaak veel te gemakkelijk op vrijwilligers en mantelzorgers wordt geleund. In haar politieke visie staan "menselijke waardigheid, de gelijkwaardigheid van mensen en de solidariteit tussen mensen" centraal.
Wie in contact wil komen met Mia Aaldenberg kan dat doen per e-mail, maar zij staat ook elke eerste zaterdag van de maand bij de SP-kraam op de Koornmarkt.

U bent hier