h

SP aan kop in internetpeiling

26 januari 2007

SP aan kop in internetpeiling

Inwoners van Overijssel vinden het belangrijk dat de overheid aandacht besteedt aan een gezonde economie met voldoende werkgelegenheid én aan goede zorg voor zieken, ouderen en andere hulpbehoevenden. Dat blijkt uit een peiling via internet onder circa 400 inwoners van Overijssel. De peiling werd deze week uitgevoerd door bureau Ruigrok-Netpanel in opdracht van het Debatcentrum Overijssel.
SProvincie

Naast economie en zorg scoorde ook ruimtelijke ordening vrij hoog. Een ruime meerderheid van de respondenten vindt verder dat de provinciale overheid op deze drie thema´s een (grote) rol speelt. Dat geldt beduidend minder voor zaken als kunst & cultuur, integratie en sport. Ruim driekwart van de ondervraagden is van plan te gaan stemmen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou volgens deze internetpeiling de SP in Overijssel als grootste partij uit de bus komen met 21% van de stemmen. Pvda en CDA volgen op 19% en 18%.
“Het Debatcentrum Overijssel gebruikt deze en andere uitkomsten tijdens een politiek publieksdebat op dinsdagavond 30 januari in Theater De Spiegel in Zwolle” , aldus programmamanager Frans Jorna van het debatcentrum. “Centrale vraag van de avond is: wat moet er worden aangepakt in Overijssel de komende vier jaar? En ook: waar moeten de verkiezingscampagnes over gaan?” Tijdens het debat zijn de lijsttrekkers van de huidige statenpartijen aanwezig en inwoners van Overijssel zijn van harte uitgenodigd erbij te zijn. Jorna: “Het wordt een debat waarmee we de campagnes voor de statenverkiezing kleur willen geven. Een gelegenheid die eigenlijk niemand voorbij mag laten gaan, want dit is dé kans voor mensen om invloed uit te oefenen op de agenda van provinciale bestuurders.” Meer informatie lezen en aanmelden kan op www.debatcentrumoverijssel.nl. Bellen kan ook: 033-4647070.

U bent hier