h

Kinderopvang in Almelo

14 april 2009

Kinderopvang in Almelo

De SP fractie stelt de volgende vragen in de Raadsvergadering van 14 april 2009.
De opvang van kinderen is belangrijk en moet daarom van goede kwaliteit zijn. Dit is logisch en zal iedereen met ons eens zijn.
Uit het artikel van 3 april jl. in de Tubantia lijkt het echter dat de Wethouder de kwaliteit meet aan de hand van de kosten. Er wordt gesuggereerd dat de wethouder het eens is met de kostenverhoging van “de Cirkel”, omdat kwaliteit wat mag kosten. En we willen toch allemaal kwaliteit voor onze kinderen.
Natuurlijk willen we dat! Ook de ouders van de ouderraad die het niet eens zijn met deze verhoging. De kwaliteit van de kinderopvang staat voorop, maar vooralsnog is het ons nog niet duidelijk welke verhoging van welke kwaliteit “de cirkel gaat verhogen met de extra bijdrage die de ouders moeten doen. Wellicht kan de wethouder ons hierover informeren?

In hetzelfde artikel staat dat de gemeente kijkt naar een oplossing voor de minima. Wat kan de wethouder betekenen voor de mensen die nu net uitkomen met hun geld en hierdoor behoorlijk krap komen te zitten. Is het wel acceptabel dat de kwaliteit van het gezinsleven van de kinderen achteruit gaat door deze verhoging?
Ons inziens zijn er andere oplossingen mogelijk om de kwaliteit te kunnen waarborgen en de ouders niet met extra kosten op te zadelen. Een simpele oplossing zou kunnen zijn om de luiers van huis mee te nemen. Dit heeft als voordeel dat elk kind zijn eigen merk en maat heeft en het drukt de kosten voor de ondernemer.
Graag horen wij of de wethouder bereid is om te helpen zoeken naar een oplossing voor goede opvang zonder extra kosten.

U bent hier