h

De Blokkendoos mag nog even blijven!

9 september 2009

De Blokkendoos mag nog even blijven!

Kinderopvang de Blokkendoos wordt niet gesloten. De raad heeft het college opgedragen te wachten met maatregelen om door overleg tot een oplossing te komen.
De situatie van de locatie aan De Vogelweide is minder ernstig dan vooraf is weergegeven. De vergunning is destijds voor een periode van vijf jaren afgegeven, met dien verstande dat in de tussentijd door “de Blokkendoos” wordt gezocht naar een andere vestiging. De uitspraak van de Raad van State laat op dit moment geen ruimte meer voor verlenging van de vergunning.

Volgens wethouder Kuiper is er echter géén sprake van een dwangbevel. Dit wordt echt met klem tegen gesproken.

De wethouder geeft toe dat de beleidsregels niet eenduidig (kunnen) worden toegepast. De beleidsregels zullen op korte termijn nader worden bestudeerd.

Jan Willem Soek werd naar voren geroepen om namens de Oudercomissie van De Blokkendoos het woord te doen.

Geachte leden van de gemeenteraad,

Hier aanwezig zijn leden van de oudercommissie van kinderdagverblijf “de Blokkendoos”.

Zojuist zijn door ons werkjes aan u aangeboden, welke allemaal van een boodschap zijn voorzien.

Graag maken wij van de gelegenheid gebruik, om de wensen en gevoelens van de kant van de ouders die hun kinderen toevertrouwen aan de Blokkendoos op deze manier onder uw aandacht te brengen.

De actie met de werkjes spreekt hopelijk voor zich. Mocht dat niet het geval zijn, ze staan voor de kinderen en ouders die hopen dat een derde vestiging van de Blokkendoos beschikbaar blijft in de wijk Windmolenbroek. Achter op de werkjes hebben vele ouders hun motivatie en/of wensen geschreven.

Wij mengen ons niet in de verschillende procedures of vermeende onenigheid in de buurt.

Het open houden van de derde Blokkendoos vestiging is een wens die breed wordt gedragen.

De kleinschaligheid en persoonlijke aanpak van de Blokkendoos worden als belangrijk argumenten door de ouders aangedragen.

Ouders die hun kind aan de Blokkendoos toevertrouwen, vinden het fijn vinden dat zij gewoon in een woonwijk zitten en niet op bijvoorbeeld een industrie terrein. Het onderbrengen in een huiselijke omgeving is in de ogen van deze ouders van groot pedagogisch belang.

Wij verzoeken de gemeenteraad om, waar nodig, behulpzaam te zijn bij het zoeken naar een andere lokatie voor de derde vestiging van de Blokkendoos.

Mogelijk zal hierbij verzocht worden om herziening van het bestemmingsplan.

Nogmaals spreken wij hierbij uitdrukkelijk de wens uit, dat er binnen de wijk Windmolenbroek een geschikte lokatie wordt gevonden.

U bent hier