h

Ze willen Wat?

30 september 2009

Ze willen Wat?

Ze willen wat...? Ze zijn hartsikke gek! Dit was de meest voorkomende opmerking toen we zijn gaan buurten bij de supermarkt aan de Bornsestraat. Het college wil namelijk een mooi winkelwijkcentrum aan de rand van de wijk Zuidoost maken en daar staat tegenover dat de Plusmarkt [en wellicht nog meer winkels] moet verhuizen.

avr

Dit was voor de SP reden om zaterdag vanaf 11.00 uur bij de supermarkt maar ook in de buurt mensen en ondernemers te vragen naar hun mening en handtekeningen te verzamelen zodat het College van Almelo inziet dat je zo niet met mensen omgaat. Volgens de SP zijn de gevolgen voor de Bornsestraat heel groot als de supermarkt niet meer aanwezig is. Het aanbod in de Borsestraat is op elkaar afgestemd, als een van de grootste trekkers eruit wordt gehaald zijn de gevolgen voor de andere ondernemers niet te overzien. In de buurt wonen veel ouderen en deze zullen straks bijna drie kilometer verder moeten lopen om hun dagelijkse boodschappen te doen. Dat terwijl er al vergevorderde plannen zijn om een supermarkt te bouwen die in de behoefte van het Kollenveld en het Nieuwland gaat voorzien. Een nieuw winkelcentrum lijkt compleet overbodig.

edo vr

“De wethouder heeft zich voor het karretje van de projectontwikkelaar laten spannen en wil koste wat het kost door met het project. De ondernemers maar ook de mensen uit de buurt zijn de dupe van dit slechte voornemen. Een winkelcentrum aan de rand van de stad is misschien aardig voor het imago, maar je draait wel je eigen middenstand de nek om. Er moet naar behoefte gebouwd worden en een centrale ligging is een vereiste zodat de winkel op fiets/loop afstand blijft. kortom de supermarkt is en blijft onmisbaar in de buurt!” Aldus Javier Cornelissen.

str vr

U bent hier