h

Fortezza, droom en/of nachtmerrie?

2 april 2010

Fortezza, droom en/of nachtmerrie?

In een ver verleden heeft de raad [zonder de SP] een besluit genomen zodat Fortezza gebouwd mag worden.
De SP heeft dit plan altijd onwerkelijk en ongewenst gevonden. Het sluit niet aan bij de schaal van Almelo.
Deze mening is niet veranderd, de werkelijkheid is echter dat er al heel lang een stuk grond braak ligt en de gemeente vangt hier geen geld voor. Dus kan het geld ook niet worden ingezet. Daarom heeft de SP gezegd dat het plan aangepast moet worden naar een plan dat haalbaar is en dat er zo snel mogelijk gebouwd moet gaan worden zodat de gemeente het geld krijgt, incl. de rente. Alle risico's horen bij de projectontwikkelaar te liggen. Gaat de projectontwikkelaar niet aan de gang, dan moet het contract ontbonden worden en zal de grond weer in handen van de gemeente komen. De rente zal betaald moeten worden!

Dit verhaal is ook aan de TCTubantia verteld. Dat er vervolgens het volgende in de krant komt, mag gezien worden als een vrij interpretatie. Ook zijn de raadsleden niet op de juiste manier op de hoogte gebracht, we moesten het juist uit de krant vernemen. Vervolgens moest er gezocht worden naar de juiste informatie.

uit de TCTubantia van 2 april 2010:
ALMELO – Dat CDA en PvdA er voor zijn was genoegzaam bekend maar ook de SP, ChristenUnie, lijst Çete en Leefbaar Almelo steunen het bouwplan. De SP vindt dat er zo snel mogelijk begonnen moet worden met de bouw van Fortezza. "Het wordt tijd dat Almelo het geld krijgt”, vindt fractieleider Javier Cornelissen. Hoewel hij de collegestukken over het plan in middels thuis heeft, is hij via de artikelen in deze krant gisteren op de hoogte gesteld van het laatste nieuws over het hoogbouwproject van Van der Looy.

U bent hier