h

1 voor allen, 1 voor respect!

22 februari 2012

1 voor allen, 1 voor respect!

erstaking
Morgen, donderdag 23 februari, zijn de stakende schoonmakers in Almelo om hun eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. Inmiddels zijn de schoonmakers 50 dagen in staking en hielden al acht keer eerder een Mars van Respect. De Mars van Protest begint om 11.00, bij het hoofdkantoor van Asito aan de Plesmanweg, en zal eindigen op de Koornmarkt.

Emile Roemer:
‘schoonmakers verdienen zekerheid en Respect’

De schoonmakers staken al sinds begin januari voor heel normale arbeidsvoorwaarden.
Donderdag 23 februari houden zij een mars van respect door Almelo. De SP steunt hen en vraagt u om begrip voor hun staking.
SP-leider Emile Roemer: ‘Ik ben er trots op dat mijn partij overal in het land voorop loopt bij het ondersteunen van de schoonmakersstrijd.’

Schone treinen, schone stations, schone kantoren en schone bedrijven. Iedereen vindt dat heel gewoon. Dat belangrijke werk wordt gedaan door meer dan 150.000 schoonmakers in het hele land.

Helaas staan de schoonmakers onder steeds grotere druk omdat zij hun werk in minder tijd moeten doen. En er weinig terecht komt van de afgesproken verbeteringen van hun werkomstandigheden. Opdrachtgevers willen maar een ding, namelijk dat het schoonmaken steeds goedkoper wordt. Wat normaal is voor andere werknemers, zoals doorbetaling van het loon bij ziekte, daar moeten schoonmakers voor knokken. Maar ook bijvoorbeeld voor een fatsoenlijke reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden.

U bent hier