h

25 MAART THEMA-AVOND THUISZORG

17 maart 2013

25 MAART THEMA-AVOND THUISZORG

Zorgavond 25 maart
Maandag 25 maart organiseert de SP-afdeling Almelo een actie- en informatieavond over de thuiszorg. Met Hanne Drost, fractiemedewerker zorg van de SP in de Tweede kamer, wordt gesproken over de aangekondigde plannen van het kabinet om de huishoudelijke zorg zo goed als af te schaffen. Thuiszorgers, zorgontvangers, leden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierover mee te praten. De avond begint om 20.00 uur.

In de plannen van VVD en PvdA wordt 75% van het budget voor huishoudelijke zorg geschrapt. Tienduizenden banen komen hiermee op de tocht. Bovendien leidt het schrappen van banen in de thuiszorg tot verwaarlozing, vereenzaming en vervuiling van mensen. Huishoudelijke zorg is meer dan schoonmaken. Door hun opleiding en signalerende functie zijn thuiszorgers de ogen en oren voor de hele zorg. Daarnaast zorgen de kabinetsplannen voor het afschaffen van de dagbesteding en een kaalslag in de zorg.

De SP nodigt iedereen uit om hierover op 25 maart in gesprek te gaan over de plannen en gezamenlijke actie hiertegen. De avond wordt gehouden in de centrale bibliotheek, het Baken 2 in Almelo en begint om 20.00 uur. De deuren zijn vanaf 19.30 geopend.

Voor de SP Almelo is het maart zorg-campagnemaand. We verspreiden zorgkranten, organiseren een informatie- avond en roepen op voor het 6 april-protest. Dat moet ertoe leiden dat zoveel mogelijk mensen, werkers in de zorg, gebruikers van de zorg en familieleden van mensen die zorg nodig hebben op 6 april meedoen aan het protest. Wie mee wil doen met de zorgcampagne, kan zich melden bij de Almelose SP afdeling, almelo@sp.nl.

U bent hier