h

Heracles buitenspel?

27 maart 2013

Heracles buitenspel?

Heracles
Het spel wordt raar gespeeld, het spel tussen gemeente en Heracles. Na het krijgen van een lening voor een nieuw stadion bleek dat een nieuw stadion niet snel gebouwd kon worden omdat Heracles vrijspel wil met de invulling van het stadion. Het college wil een verkiezingsafspraak nakomen en ging mee, de gemeenteraad besloot gisteren dat er eerst een integrale afweging over winkels in Almelo moet plaatsvinden. De SP staat vol achter die beslissing.

Javier CornelissenJavier Cornelissen: "In de Windmolenbroek, een wijk met meer dan 15.000 inwoners is geen fatsoenlijk winkelcentrum meer. Het idee van Heracles en het College om dit maar onder te brengen in het stadion vind ik raar. Het Stadion ligt niet eens in de Windmolenbroek, grenst er wel aan maar ligt op een te grote afstand van de meeste inwoners van de wijk. Het bestaande winkelcentrum verdient een opknapbeurt zodat het grootse deel van de inwoners op loopafstand de dagelijkse boodschappen kan doen."

Het college had ook een uitbreiding van de woonboulevard toegezegd aan Heracles. Het vreemde is dat op de bestaande woonboulevard flinke leegstand is en blijkbaar een doe-het-zelf zaak daar geen brood in ziet. Aangezien de woonboulevard verbonden is met het stadion ziet de SP vooralsnog geen grote bezwaren. Het belangrijkste voor de SP is dat de nieuwe winkels in het stadion niet te koste van de wijkwinkelcentra en van de binnenstad mag gaan.

U bent hier