h

Stadhuis te goedkoop dus dan maar nieuwbouw

27 maart 2013

Stadhuis te goedkoop dus dan maar nieuwbouw

Een van de laatste hordes naar nieuwbouw van een stadhuis is gisteren genomen door de gemeenteraad. In een tijd dat er steeds meer bezuinigd moet worden is de raad akkoord gegaan met extra geld uitgeven voor de huisvesting. De maandelijkse lasten gaan flink omhoog vergeleken met het bestaande stadhuis. Een onverstandig besluit want het geld dat straks uitgegeven wordt aan het stadhuis kunnen we niet gebruiken voor buurthuizen, fatsoenlijke thuiszorg, peuteropvang, ga zo maar door.

Javier CornelissenJavier Cornelissen: "Het bestaande stadhuis is verwaarloosd door blind staren op een blits nieuw stadhuis daardoor is er vergeten fatsoenlijk onderhoud te plegen en lijkt nu alsof er niet meer gewerkt kan worden. Onvoorstelbaar dat een eigenaar zo met zijn eigen pand omgaat. Het mooie van een eigen pand is dat je uiteindelijk zeer lage maandlasten hebt en dat kunnen we goed gebruiken voor renovatie maar ook voor de asociale bezuinigingen van het rijk op te vangen."

Het nieuwe stadhuis wordt gebouwd op de Fortezza locatie, de duurste grond van Almelo. De vierkante meter prijs is hoger dan 1200 euro. Een debacle van 12,6 miljoen euro wordt zo verstopt in het stadhuis en zal uiteindelijk voor nog meer bezuinigingen zorgen.

U bent hier