h

8 Juni grote zorg demonstratie in Amsterdam

13 mei 2013

8 Juni grote zorg demonstratie in Amsterdam

Ondanks groot protest wil het kabinet Rutte nog steeds ruim 170.000 mensen hun thuiszorg afnemen. Dat kost meer dan 50.000 mensen hun baan. Rutte is van plan om verzorgingshuizen te sluiten en fors te bezuinigen op onder meer de dagbesteding en de gehandicaptenzorg. Daarom gaan we door met actievoeren. Kom ook op 8 juni naar Amsterdam.

Kom op 8 juni ook naar Amsterdam. Neem je collega’s familie vrienden en iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt mee! De demonstratie is vanaf 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Het programma staat binnenkort op de website www.strijdvoorthuiszorg.nl! Abvakabo FNV zet gratis busvervoer in vanuit verschillende plaatsen in het land. U kunt u aanmelden via almelo@sp.nl.


Op 10 juni spreken de politici in de Tweede Kamer de hele dag over deze plannen. Zij moeten dan kleur bekennen: Kiezen ze voor goede zorg of massaontslag? Wij moeten laten horen hoe belangrijk onze zorg is! Kom daarom op 8 juni naar Amsterdam met duizenden anderen. Om de Tweede Kamer voor te bereiden op het belangrijke debat en te demonstreren voor goede zorg. Alle politieke partijen zijn aanwezig om de zorgmedewerkers te horen.


Bewijs: acties helpen!


Dankzij de campagne Handen Thuis Rutte is het zorgakkoord gewijzigd. Sommige bezuinigingen zijn uitgesteld of verzacht. De bezuiniging op de thuiszorg is een jaar uitgesteld. En niet 75 procent, maar 40 procent van de thuiszorg wordt weggesneden. Het bewijs dat acties nut hebben. Tot resultaat leiden! Maar…. nog altijd 170.000 mensen moeten het straks zonder thuiszorg doen en ruim 50.000 thuiszorgwerkers verliezen hun baan. Daarom moeten wij door, want de wedstrijd is nog niet afgelopen. Samen met duizenden thuiszorgwerkers, andere medewerkers uit de zorg en cliënten zeggen we: Handen thuis, Rutte!


Het kan anders
Bezuinigen in de zorg kan prima, maar dan op andere plaatsen! Zorgverzekeraars maakten afgelopen jaar 1,4 miljard euro winst. De eigen vermogens van zorginstellingen waren nooit zo hoog (3,3 miljard euro alleen al van thuiszorg- en verpleeghuisorganisaties). Onze oplossing: pak de bureaucratie aan, net als de verspilling en de topsalarissen en stop met de marktwerking. Dit levert miljarden op.
 

Reactie toevoegen

U bent hier