h

SP’ers ‘gearresteerd’ en in Karelskamp geplaatst

3 mei 2013

SP’ers ‘gearresteerd’ en in Karelskamp geplaatst

Vier SP’ers zijn op 3 mei rond 15.00 ‘gearresteerd’ achter het station van Almelo en zijn door de politie naar De Karelskamp gebracht.

 

Het personeel van De Karelskamp en Niendure zijn al weken bezig met hun acties tegen de plannen van Teeven voor het gevangeniswezen. Na de grote succesvolle demonstratie van 25 april in Den Haag wordt er nu verder actie gevoerd in Almelo zelf. Om het personeel in hun actie te ondersteunen hebben enkele SP’ers besloten om zich op te laten sluiten. Het gaat om de twee fractieleden van de gemeenteraad te Almelo, Frits Akse en Mineke Heitink, Statenlid Gezina van der Ven en SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman.

Helaas kwam er het bericht van het ministerie dat er geen toestemming was voor het opsluiten van dames in de Karelskamp wat een inrichting voor mannen is.

Het actiecomite heeft toch in korte tijd een goed programma in elkaar gezet waardoor de SP'ers een zeer goed beeld van het werken in de PI kregen. Ook kwam burgemeester Jon Hermans langs om samen de mogelijkheden te bespreken die we nog kunnen aangrijpen om sluiting te voorkomen.

Na een indrukwekkende rondleiding door werkzalen, de kerk, bibliotheek en natuurlijk de cellen was het tijd om aan sport te doen.

Het fysieke programma met wat zelfverdedigingstechnieken, die verplicht is voor het personeel , mochten de SP'ers meedraaien. Dit was af en toe echt behoorlijk zwaar.

Daarna werden de methodes om te boeien uitgelegd en ook uitgeprobeerd. Het was dan ook een heel boeiend werkbezoek.

Foto: De Geleraaf

Reactie toevoegen

U bent hier