h

SP'er Gezina van der Ven schrijft boek

30 augustus 2013

SP'er Gezina van der Ven schrijft boek

Het Almelo's bestuurslid Gezina van der Ven heeft deze zomer haar boek 'Een baby en een kist' uitgegeven. In het boek beschrijft ze de jaren waarin haar dochters worden geboren en haar moeder komt te overlijden. Ook beschrijft ze hoe de SP deel uit maakt van haar leven.

Op haar Blog schrijft ze: Dit verhaal gaat over de dood, over kinderen krijgen en heeft een vleugje politiek. Het is mijn verhaal. Twee maanden na de geboorte van onze dochter overleed mijn moeder heel plotseling. Ze was 55, gezond en dus net oma. Het eerste jaar na haar overlijden waren alle gebeurtenissen de eerste zonder haar maar de eerste met onze dochter. Het voelde soms alsof ik haar had ingeruild. Eigenlijk gaat het verhaal over de strijd tussen verdriet en geluk. Die strijd voerde en voelde ik de hele tijd. In deze periode werd ik ook geïnstalleerd als Statenlid voor de SP in de Provinciale Staten van Overijssel en ook dit had nogal wat voeten in de aarde.

Het boek wordt goed ontvangen en heeft inmiddels al een mooie recensie gekregen.

Reactie toevoegen

U bent hier