h

Leidt Spoorhinder tot ontsporing?

7 november 2013

Leidt Spoorhinder tot ontsporing?

Vrijdag 1 november was de SP afdeling Almelo in Zutphen bij een protestactie van Spoorhinder. Enkele honderden mensen lieten hun  zorgen en angsten horen.

Onder andere over de plannen van deze regering om personentreinen in de Randstad Spoorboekloos te laten rijden. Om zo plaats te maken voor 50 tot 100 extra lange en zware goederentreinen die ze door Twente en de Achterhoek willen jagen. En dat ook nog eens over spoor dat hier niet geschikt voor is.

Wethouders van aan het spoor liggende gemeenten en enkele 2e Kamerleden  deden hun zegje, waaronder SP-er Eric Smaling. Ook bewoners van huizen vlak aan het spoor kwamen aan het woord. Een mevrouw uit Borne vertelde dat haar huis onbewoonbaar was verklaard vanwege instortingsgevaar van het dak. Dit was veroorzaakt door de trillingen.

De ontsporing van een goederenwagon op 6 november aan de rand van Borne laat nog eens duidelijk zien dat er risico’s aan dit vervoer zit. Het had ook een wagon met een gevaarlijke stof kunnen zijn die uit de rails loopt. De SP zal zich blijven inzetten voor veiligheid van burgers  en blijven hameren op alternatieven die er genoeg zijn. Hopende dat Den Haag eindelijk het licht ziet…zoals in Zutphen te zien was tijdens de fakkeltocht over de spoorbrug.
 

Reactie toevoegen

U bent hier