h

SP biedt 2652 handtekeningen aan voor de bieb!

20 maart 2014

SP biedt 2652 handtekeningen aan voor de bieb!

Een dag na de verkiezingen staat de SP al weer met de beide benen op de grond. Er moet namelijk weer gestreden worden voor een 100% sociaal Almelo. En wat ons betreft horen daar biebfilialen in de wijken bij.

De afgelopen weken heeft de SP in Almelo handtekeningen opgehaald om de biebfilialen in de wijken te houden. Vanavond in de uitzending van Rumoer heeft fractievoorzitter Frits Akse de handtekeningen aangeboden aan Gert-Jan Sweep, de directeur van de Almelose bieb. 2652 mensen namen de moeite om te tekenen waaronder ook onze fractievoorzitter in de 2e kamer, Emile Roemer.

De heer Sweep was zeer verheugd en hoopt dan ook snel in overleg te kunnen met de gemeente over hoe nu verder. Het filiaal in het stadion sluit al per april en hierdoor gaat de wijk de Windmolenbroek er weer op achteruit.

Er moet nu dan ook gekeken worden welke mogelijkheden er wel zijn voor de bieb in de Windmolenbroek. Misschien een uitleenpunt in de Gors? Er zijn genoeg mogelijkheden te bedenken en wij hebben aangetoond dat de mensen daar zeker behoefte aan hebben.

Wat ons betreft is dit een mooie klus voor de nieuwe raad!

U bent hier