h

William van den Heuvel lijsttrekker SP Overijssel

26 oktober 2014

William van den Heuvel lijsttrekker SP Overijssel

Afgelopen zaterdag is William van den Heuvel door de regioconferentie van de SP in Overijssel verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Met Van den Heuvel als eerste op een sterke lijst is de SP ervan overtuigd een uitstekend resultaat bij de verkiezingen te kunnen behalen.

Van den Heuvel is een nieuwkomer in de provinciale politiek, maar zat hiervoor 12 jaar in de gemeenteraad van Hengelo en brengt dus een hoop ervaring mee. Van den Heuvel: “Ik ben blij en trots met mijn verkiezing tot lijsttrekker. Wij gaan voor een 100% sociaal Overijssel. Wat mij betreft kleurt in maart Overijssel tomatenrood.”

Na Van den Heuvel volgen de zittende statenleden Marianne Breedijk uit Nijverdal en Gezina van der Ven-Lodder uit Almelo. Zij tekenen graag bij voor een nieuwe periode. Daarop volgen Harry Broekhuijs uit Schalkhaar, Bas Roijen uit Kampen, Tessa Grobben uit Almelo en Ellen van de Berg uit Wijhe. Frank Futselaar, de huidig fractievoorzitter die vorige keer de lijst aanvoerde had al eerder besloten niet in de top van de lijst te willen staan. Het is voor hem moeilijk te combineren met het raadsfractievoorzitterschap in de gemeente Zwolle .

Het aantal lijstduwers vertegenwoordigt het groeiend bestuurlijk succes van de SP in deze provincie. Naast het Zwolse kamerlid Tjitske Siderius wordt de lijst geduwd door de wethouders Mariska ten Heuw van Hengelo, Javier Cornelissen van Almelo en Sybren Gerlofsma van Kampen.

U bent hier