h

Praat mee over kerntaken, bezuinigingen en investeringen

25 februari 2015

Praat mee over kerntaken, bezuinigingen en investeringen

De financiële positie van Almelo is zorgelijk. Bezuinigingen zijn daarom noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een pakket aan zogeheten ‘zoekrichtingen’ aangeboden die samen leiden tot vijftien miljoen euro aan bezuinigingen.  

Daarbij zijn ook kerntaken geformuleerd, wat is wel een taak van de gemeente en wat niet? Het is aan de
gemeenteraad om op 2 juli 2015 een besluit te nemen voor de komende jaren. Om dat zorgvuldig te doen, willen de raadsleden graag in gesprek met u, inwoners, ondernemers en organisaties in de stad. U weet
immers ook wat er speelt en u kent uw stad. Daarom wil de raad u vragen mee te denken, mee te praten
over de voorstellen en alternatieven aan te dragen.
 
Het bedrag aan bezuinigingen is hoger dan het tekort. Dat betekent dat er ook ruimte is voor nieuwe
investeringen. Ook daarover wil de raad uw mening horen. Welke doelen wilt u de komende jaren bereiken voor de Almelose samenleving?
 
Heeft u ideeën over de zoekrichtingen, mail ze dan voor 3 maart 2015 aan raadsgriffie@almelo.nl (reacties zijn openbaar en worden op internet geplaatst) of bel 0546-541391. Geef in uw reactie vooral aan:

over welke zoekrichting u het wilt hebben,  
welke positieve of negatieve gevolgen u daarvan verwacht en welke eventuele alternatieven en nieuwe zoekrichtingen u ziet. Wellicht ziet u ook mogelijkheden om de inkomsten voor de gemeente te verhogen?
 
Wilt u uw mening mondeling toelichten? Laat dat in uw reactie weten, u ontvangt dan uiterlijk 6 maart eenuitnodiging voor een politiek beraad. Deze zijn gepland op dinsdagavond 10 en 24 maart vanaf 19.30 uur. Mede met behulp van uw inbreng kan de gemeenteraad een afgewogen keuze maken. Laat daarom uw mening horen!
 
Alle informatie over de zoekrichtingen en de kerntaken is te vinden op https://www.almelo.nl/publicaties-
en-verslagen
.

 

 

U bent hier