h

Raad neemt onder luid applaus afscheid van Mineke Heitink

29 juni 2017

Raad neemt onder luid applaus afscheid van Mineke Heitink

In de raadsvergadering van vandaag werd onder luid applaus afscheid genomen van ons raadslid Mineke Heitink. Na lovende woorden van de Burgemeester richtte fractievoorzitter Frits Akse het woord aan haar:

Voorzitter,
 
Voordat een SP’er in de raad komt heeft hij of zij al laten zien waartoe die in staat is.
Niet speciaal als gevolg van opleiding of andere vaardigheden, maar door samen met inwoners van de stad zo nodig actie te voeren in buurten en op de markt.
Met twee voeten in de samenleving en met hart voor de medemens.
 
Menswaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn daarbij onze kernwaarden.
 
Mineke, jij hebt dit uitgedragen en was bij elke actie aanwezig. Jij liet je door niets en niemand tegenhouden en trotseerde weer en wind ondanks jouw handicap.
Je hielp mensen die de weg in de ambtelijke molen kwijt raakten met directe steun met name op het vlak van zorg en het sociale domein.
In de raad liet jij je ook met betrekking tot deze onderwerpen horen en daarbij had je het hart op de tong en liet je duidelijk merken wat jouw mening was.
 
Des te triest is het dat je nu vanwege jouw gezondheid moet stoppen. Je hebt tot het laatst volgehouden, maar nu gaat het niet meer.
 
Mineke, bedankt voor jouw inzet en ik zie je waarschijnlijk bij de SP actie  (Spoedeisend Hulp gezocht in verband met de ontwikkeling bij ZGT) die gisteren gestart is vast wel weer in actie komen. Want volgens mij kan je dat niet laten.
 
Ik ga nu staan, iets wat jij nooit hoefde in de raadzaal, en roep iedereen op mijn voorbeeld te volgen.

Na deze woorden stond iedereen in de raadszaal op en nam met applaus op passende wijze afscheid van Mineke.

U bent hier