h

Sp komt met verrassende lijsttrekker

22 november 2017

Sp komt met verrassende lijsttrekker

Hoewel de lokale persredacties er gemakshalve vanuit gingen dat de huidige fractievoorzitters van de gemeenteraad in Almelo ook de lijsten gingen trekken voor de komende raadsverkiezingen komt de SP met een verrassing.

 

Op de ledenvergadering van de SP in Almelo is Gezina van der Ven - Lodder gekozen tot lijsttrekker. Gezina maakte onlangs de overstap van de Provinciale politiek naar de lokale politiek in Almelo. Met haar bijna 10 jaar ervaring in de Provinciale Staten van Overijssel brengt ze aardig wat politieke ervaring mee. Ze liet in de Staten zien hoe betrokken ze is. Een mooi voorbeeld daarvan is de stemming rond het vliegveld Twente in december 2009. Ze was net bevallen van haar jongste dochter en nog zeker niet hersteld toen ze toch ter vergadering kwam en daar bleef tot ver na middernacht om te kunnen stemmen. Deze actie van haar werd zelfs door niemand minder dan Herman Finkers besproken bij dwdd.

 

Gezina:’ Nadat onze Mineke helaas de raad moest verlaten door gezondheidsredenen mocht ik haar vervangen. In de afgelopen maanden bleek duidelijk dat de lokale politiek eigenlijk nog meer bij me past dan de provinciale. Hier liggen de besluiten dichter bij de mensen, het lijkt sneller te gaan en de Almelose politiek is sowieso verre van saai natuurlijk. Ik weet dat Frits zich graag meer zou willen inzetten op ons afdelingswerk in Almelo en ik had wel zin in een nieuwe uitdaging die ik nu zeker heb gekregen.’

 

Gezina is sinds 2002 actief in de SP waarvan vanaf 2007 in de Provinciale Staten. In de Staten heeft ze zich vooral ingezet voor het behouden en ontwikkelen van Bibliotheken en heeft ze zich hard gemaakt voor een goede overgang van de jeugdzorg naar gemeenten. In haar dagelijks leven is ze werkzaam als organizer voor de FNV. Ze is getrouwd en heeft twee dochters. 

 

De SP gaat met een gevarieerde lijst de verkiezingen in.  De ledenvergadering heeft ingestemd met een gevarieerde lijst van ‘oudgedienden’ en ‘nieuwkomers’ voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018:

 

 

 1. Gezina van der Ven 
 2. Frits Akse 
 3. Javier Cornelissen
 4. Hans Teunis
 5. Tessa Grobben
 6.  Bas Rol 
 7. Frouke van den Broek
 8. Dennis Regtop
 9. Jolan Reurink
 10. Esther Laurens 
 11. Ahmet Kartal
 12. Bert Hondebrink 
 13. Jolanda Regtop
 14. Willem Pepers
 15. Mineke Heitink

 

 

 

 

 

U bent hier