h

SP Almelo roept slachtoffers Toeslagenaffaire op zich bij de gemeente te melden.

21 januari 2021

SP Almelo roept slachtoffers Toeslagenaffaire op zich bij de gemeente te melden.

Foto: SP

Landelijke en lokale overheid moeten de slachtoffers van de toeslagenaffaire proactief helpen. Dat vindt de SP Almelo en gelukkig vindt de gemeente Almelo dat inmiddels ook. Daarom heeft de gemeente op 19 januari op haar website een oproep aan de slachtoffers gedaan.

Het is jammer, volgens fractievoorzitter Frits Akse, dat de gemeente Almelo pas op 19 januari 2021 een oproep plaats op haar website waarin aan de slachtoffers gevraagd wordt zich aan te melden. Andere gemeenten gingen Almelo voor en plaatsen al in oktober en november van het vorige jaar oproepen. Maar beter laat dan nooit. We moeten alle mogelijkheden inzetten die mensen op te roepen en ook hen het vertrouwen en de moed te geven contact op te nemen. ZIj zijn zo gemangeld door de overheid dat ze alle vertrouwen verloren zijn. Vele van hen zijn bezig te overleven in armoedige omstandigheden. 

Ik roep hen op om hier te klikken en naar de website van de gemeente te gaan of rechtstreeks het algemene nummer 0546 541111 te bellen. Jammer is ook, aldus Frits, dat je niet meteen op de website je vraag kan stellen en je gegevens kan achterlaten. Bellen kan voor sommige mensen een extra drempel zijn hulp te vragen en zeker als dat naar een algemeen nummer is. Als SP hebben we veel ervaring met het inrichten van meldpunten en zoals het nu bij de gemeente is ingericht kan veel beter en gebruikersvriendelijker. Zie hier het landelijke SP meldpunt.

Klik hier voor vragen en antwoorden over toeslagen en de compensatie.

U bent hier