h

Uitnodiging boekpresentatie: "5 Decennia activisme in Twente"

3 oktober 2022

Uitnodiging boekpresentatie: "5 Decennia activisme in Twente"

Foto: SP

Vrijdag 21 oktober om 15.30 uur wordt het boek AKTIE! over het roerige acktieverleden van Twente gepresenteerd in Metropool Hengelo. Journalist-Historicus Marco Krijnsen schreef dit boek over de opstandige dominee Jan de Jongh en de 'rode missionaris" Jean Rouwet. Twee beroepsactievoerders van het eerste uur.

Zij staan symbool voor de ongekende opleving van politiek en maatschappelijk activisme vanaf 1970. Vijf decennia acties tegen o.a. UCN Almelo, vliegbasis Twenthe, asbestproducent Eternit, wapenfabrikant Hollands Signaal en de chloortransporten van Akzo. 

De Jongh en Rouwet nemen het eerste exemplaar van AKTIE! in ontvangst in poppodium Metropool, Industrieplein 10, Hengelo.

U wordt van harte uitgenodigd om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn. Inloop vanaf 15.00 uur, start programma om 15.30 uur.

Aanmelden via info@rogeko.nl.

 

Reactie toevoegen

U bent hier