h

Nieuws uit 2003

31 december 2003

Pakket 'Red de solidariteit' verstuurd

Twentse wensen voor premier Balkenende
Uit De Twentsche Courant Tubantia van 31-12-2003

Lees verder
18 december 2003

Keer Het Tij !

Op initiatief van de SP voerden verschillende organisaties in Almelo onder naam Platform Keer het Tij vanavond actie tegen de plannen van het kabinet Balkenende.
Groen Links, de PVDA, en de SP en de FNV bouw bond, verzamelden 265 Kerstkaarten met handtekeningen en persoonlijke wensen voor behoud van de solidariteit in de samenleving.

Lees verder
15 december 2003

Wet Water & Brood

Op maandagavond 15 december werd er in het gemeentehuis te Almelo een informatieavond gehouden betreffende de nieuwe Wet Werk en Bijstand.
In Almelo zal deze nieuwe wet gevolgen hebben voor de ruim 3000 bijstandontvangers die de stad Almelo telt
De nieuwe wet heeft als uitgangspunt dat werk boven inkomen gaat , daar is de SP het mee eens .Wie kan werken heeft ook de plicht dat te doen

Lees verder
4 december 2003

Actiecomité ‘Behoud Sociale Recreatie’ strijdt voor langkampeerders

Vandaag overhandigde het actiecomité ‘Behoud Sociale Recreatie’ een petitie aan de vaste kamercommissie van LNV. Onlangs deed het comité een zogeheten ‘quickscan’ om te bekijken of de situatie van langkampeerders is verbeterd sinds de mooie beloftes van staatssecretaris Faber in 2000. In heel Nederland zijn niet alleen de prijzen voor staplekken gestegen, het aantal is ook drastisch afgenomen. Daarbij komt dat campingeigenaren wildwest regelgeving loslaten op kampeerders om hen van het terrein te krijgen, zodat ze dure chalets kunnen laten bouwen.

Lees verder
1 december 2003

Keer het Tij: RED DE SOLIDARITEIT

Keer het tijOp initiatief van de SP voeren verschillende organisaties in Almelo onder de naam Platform Keer het Tij actie tegen de plannen van het Kabinet Balkenende 2.
Deze actie is een vervolg op de demonstratie van 20 september, toen 25.000 mensen in Amsterdam protesteerden tegen de kabinetsplannen. In tientallen steden in het land wordt op donderdag 18 december actie gevoerd tegen de snoeiharde plannen van het kabinet.
In Twente worden kerstkaarten verspreid, waarin iedereen gevraagd wordt de oproep te ondersteunen voor een terugkeer van de solidariteit in het regeringsbeleid.

Lees verder
31 oktober 2003

Nederlandse misstanden in de gezondheidszorg

In de Roskam van 31 oktober vraagt huisarts Koos van der Burgh vanuit zijn optiek aandacht voor de tweedeling in de zorg.
Het artikel geeft op een anekdotische wijze de gezondheidsproblemen weer van mensen zowel in Afrika als in Nederland.
De verschraling van de zorg, de huisarts die vroeger als regel bij de mensen over de vloer kwam .
De huisarts was verbonden met de leefwereld van zijn patiënten . Nu lijkt het meer en meer ook in Nederland op een geprofessionaliseerd instituut.

Lees verder

Pagina's

U bent hier