h

Nieuws uit 2010

10 december 2010

SP steunt stakende TNT-medewerkers

tntka1

De Hengelose en Almelose afdeling van de SP heeft vandaag de stakende TNT-medewerkers een hart onder de riem gestoken. Om 12.45 is er koek uitgedeeld aan de stakers bij de TNT om ze te steunen in hun strijd tegen het massaontslag dat TNT wil doorvoeren. Daarmee wil de partij de stakers extra energie geven voor de strijd die gevoerd wordt.

Lees verder
18 november 2010

SP aan de poort bij SOWECO

spsoweco1

Vanmorgen hebben we, SP Almelo, van 07.30 tot 08.30 uur bij de poort van de sociale werkvoorziening SOWECO gestaan om mensen te informeren over de forse bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. We roepen de werknemers op om in verzet te komen tegen de plannen van dit Kabinet, door handtekeningen te zetten en op 27 november mee te gaan naar de landelijke protestmanifestatie in Den Bosch. Het vervoer is gratis.

Lees verder
15 november 2010

Ga mee met de bus naar de manifestatie ARMOEDE WERKT NIET

Op 27 november organiseert de SP de manifestatie 'Armoede Werkt Niet'om te
protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten en bijstandsuitkeringen.
De manifestatie vinst plaats tussen 11:00 -14:00 uur in de Brabanthallen in Den Bosch

Lees verder
12 november 2010

Internet moet! Voor iedereen!

Tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Almelo werden vele amendementen en moties ingediend. Het merendeel werd niet gehonoreerd en dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien de coalitie momenteel 19 zetels telt en de oppositie 16. Toch is het de SP Fractie gelukt om het college te bewegen een aanpassing te doen in de Verordening Maatschappelijke Participatie. Onze motie, om huishoudens die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering in ieder geval een internetaansluiting/abonnement te vergoeden indien er sprake is van de aanwezigheid van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, ontlokte wethouder Kuik de toezegging om hier serieus naar te kijken. Ook wordt bekeken of voor volwassenen dit ook te realiseren is. Mogelijk wordt dan een internetaansluiting “in natura” aangeboden. De SP Fractie heeft hiermee bereikt dat kinderen niet nodeloos op achterstand worden gezet in hun ontwikkeling waarvoor het internet een belangrijk middel is.

Lees verder
9 november 2010

begroting 2011

Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan
Waarvoor zijn wij de raad...

Lees verder

Pagina's

U bent hier