h

Nieuws uit 2012

11 december 2012

Sta op de beslagvrije voet

In het Vara programma Kassa van zaterdag 24 november 2012 kwam de beslagvrije voet voor huishoudens met schulden aan de orde. Op huishoudens met schulden met een beslagvrije voet mag geen beslag worden gelegd door deurwaarders. Deze beslagvrije voet is een bedrag dat bestaat uit 90 % van het bijstandsinkomen, met een aanvulling voor de woonlasten.
Kassa onthulde dat de overgrote meerderheid van huishoudens met schulden niet van het bestaan van de beslagvrije voet op de hoogte is. Hierdoor wordt onterecht beslag gelegd op het inkomen van huishoudens, met of zonder kinderen die zonder dat inkomen niet kunnen eten, wonen of zelfs uit hun huis worden gezet. Zelfs ziekteverzekeringen kunnen deze gezinnen dan niet meer betalen met alle gevolgen van dien!

Lees verder
21 november 2012

Nieuw stadhuis te duur en onnodig

Als we jaarlijks een miljoen zouden kunnen besparen op de uitgaven voor onze huisvesting dan kunnen veel maatschappelijk noodzakelijke voorzieningen in deze stad blijven bestaan en kunnen we ook de bieb een fatsoenlijk toekomst bieden. Dus betaalbaar en bereikbaar met fatsoenlijke filialen in de Schelfhorst en de Windmolenbroek. Maar het College kiest ervoor om de mislukking van Fortezza af te dekken met een stadhuis. Het nieuwe stadhuis komt zo op het duurste stukje grond van Almelo te staan. Kosten 1420 euro per vierkante meter. Onbegrijpelijk!

Lees verder
25 september 2012

BEZUINIGEND ZIEKENHUIS SPONSOR BIJ HERACLES ALMELO

Heracles ZGT

Zondagmiddag, Polman Stadion, Heracles -NAC.

Lees verder
19 september 2012

Gokhal, gelukkig niet!

De SP zit en zat niet te wachten op een gokhal in Almelo en gelukkig heeft de meerderheid in de raad besloten dat een gokhal geen aanvulling is voor Almelo. De SP is van mening dat er aan een gokhal de kans op gokverslaving en geldproblemen vergroot en is mede daarom geen voorstander van gokhallen in Almelo.
"Het uitgaansleven wordt er niet veel beter van maar de kans dat mensen er slechter van worden is zeer groot, de gokbedrijven moeten immers geld verdienen en daar zijn gokkers voor nodig. De kosten van het controleren en het afhandelen van de problemen zijn voor kosten van de gemeente. En dat in een tijd dat er steeds meer voorzieningen verdwijnen, als er blijkbaar geld is voor het controleren dan zet de SP dat liever in voor de kinderboerderij, een voorziening waar iedereen geluk vindt."

Lees verder
4 september 2012

Overijssels kandidaat Tjitske Siderius in debat in Nijverdal

Tjitske SideriusVrijdag 7 september gaat Tjitske Siderius, De nummer 18 op de kandidatenlijst van de SP, het debat aan in Nijverdal.
Het debat begint om 20.00 uur in PKN Kerk De Schaapskooi in Nijverdal.

Lees verder
2 september 2012

Lolly campagne op maandagochtend bij NS station

'We zuigen liever aan een lolly dan uit onze duim'
lolly actie
Op maandagochtend 3 september deelt de SP-afdeling Almelo folders, sponsjes en lolly's uit bij het centraal station in Almelo. 
De actie staat niet op zichzelf; meer dan 80 SP-afdelingen uit het hele land staan maandag om 7.00 uur bij treinstations. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier