h

Nieuws uit 2011

7 december 2011

Internet voor minima gered!

Door een amendement van de PvdA en SP kunnen gezinnen met opgroeiende kinderen toch nog 150 euro vergoeding voor de onmisbare internet aansluiting krijgen. Door bezuinigingen op het participatie budget is de gemeente Almelo overgestapt op waardebonnen, op zich geen slecht idee maar de keerzijde is dat er geen goede oplossing is voor abonnementen. Dat is nu deels rechtgezet door de Raad.

Lees verder
26 november 2011

Ketting van Solidariteit ook in Nijverdal

Vandaag stonden de SP'ers uit Nijverdal en Hellendoorn op het plein in Nijverdal met de ketting van solidariteit.
Ketting van solidariteit

Lees verder
26 november 2011

Geslaagde discussie avond van de SP en PVDA

Vrijdagavond werd er een discussieavond gehouden over de crisis in Europa en onze pensioenen.
Thijs Berman en Hans van Heijningen
foto: Marinus Blaak, http://www.geleraaf.nl

Lees verder
11 november 2011

SP en PVDA organiseren een openbare discussieavond ‘Crisis in Europa en onze pensioenen’

Miljarden om de euro te redden en hier bezuinigen op pensioenen?

Lees verder
8 november 2011

Droom + realiteit = nachtmerrie

Al jaren hamert de SP erop dat we in een droom leven. Een droom van een rijker en groter Almelo. Inmiddels blijkt dat die droom geen werkelijkheid gaat worden, dat is vaak met dromen. Zelfs in de droom zijn we door de realiteit ingehaald, een flinke banken crisis zorgt ervoor dat de huizenmarkt slecht loopt, dat de inkomens van veel mensen terugloopt en dat de gemeente zich moet bezinnen. Dit bestuur doet dat ook, maar in plaats van de sociale voorzieningen naar een hoger plan te tillen houdt ze vast aan de stenen droom van een nieuwe binnenstad, een nieuw stadhuis, nieuwe dure woonwijken, ga zo maar door.

Lees verder
20 oktober 2011

SP stelt vragen over welzijn kinderen bij uitzetting gezin

In de Tubantia van donderdag 13 oktober staat: Eerste gezin uit huis gezet na verdenking. De bewoner wordt verdacht van het handelen in drugs. Burgemeester Hermans kan door een beroep te doen op de wet Damocles een woning sluiten als er drugs in zijn gevonden.
Dat er kinderen in het spel zijn. Dat is in eerste plaats de verantwoordelijkheid van de ouders. Staat vermeld in dit artikel.
Als SP vinden wij dat er altijd rekening moet worden gehouden met kinderen, zodat zij niet de dupe zijn van het handelen van de overheid. Kinderen zijn onze toekomst. En horen vastigheid in hun leven te hebben, zodat zij een goede opleiding kunnen genieten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier