h

Nieuws uit 2009

10 december 2009

ondersteuningsactie voor initiatiefwet menselijke thuiszorg pakt goed uit!

tzdh

Met een bus vol Twentse thuiszorgmedewerkers zijn we vanuit Hengelo vertrokken naar Den Haag om de initiatiefwet voor menselijke thuiszorg kracht bij te zetten. Eenmaal terug in Twente werd bekend dat de thuiszorg niet langer aanbesteed hoeft te worden. Dat zei de meerderheid van de Tweede Kamer woensdagavond in het debat over de wet van SP-fractievoorzitter Agnes Kant die de marktwerking uit de thuiszorg haalt. Deze en de vorige regering hebben steeds gesteld dat Europese regels marktwerking in de thuiszorg verplichten.

Lees verder
2 december 2009

Ondersteuningsactie voor initiatiefwet menselijke thuiszorg

Op woensdag 9 december worden de initiatiefwetten van Agnes Kant behandeld in de Tweede Kamer. Deze wetten zorgen ervoor dat gemeenten niet verplicht hoeven aan te besteden, er een basistarief komt en het geld voor de Wmo wordt geoormerkt. Hiermee wordt de marktwerking in de thuiszorg gestopt.

Lees verder
21 november 2009

3.000 demonstranten in Deventer (met film)

Vandaag hebben meer dan 3.000 mensen gedemonstreerd in Deventer tegen de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. De manifestatie was georganiseerd door de grote vakbonden. Ook de SP was - als enige politieke partij - massaal aanwezig om de demonstranten een hart onder de riem te steken.

Lees verder
11 november 2009

begrotingsbehandeling 2010

Vandaag en morgen staat de begroting op de raadsagenda. Voor de SP Almelo de eerste keer aan het einde van een periode. De begroting staat vooral in het teken van bezuinigen en doorgaan op de ingeslagen weg. Dit is niet de weg van de SP. Te veel zaken komen niet overeen met de ambitie die de SP voor Almelo heeft. Daarom zullen wij niet instemmen met de begroting.

Lees verder
9 november 2009

SP heel blij met stoppen Uraniumtransporten naar Rusland

Sneeuwbaleffect
De SP in Twente reageert met enthousiasme op het bericht dat Urenco vandaag naar buiten brengt waarin ze zegt de verarmde uraniumtransporten naar Rusland te zullen stoppen. De Socialistische Partij heeft vele malen actie gevoerd tegen deze methode van radio actief afvaldumping naar Siberie en bepleit dat Urenco zelf voor een oplossing zou moeten zorgen voor het bergen van dit gevaarlijke afvalproduct.

Lees verder
3 november 2009

Protest tegen de aanbesteding in de thuiszorg

tzgme

Maandagavond 2 november protesteerden ruim 160 werkers in de thuiszorg tegen het dreigende ontslag dat hen te wachten staat als gevolg van de wijze van aanbesteding in de thuiszorg. Aanwezig waren Jan Kramer van de ABVAKABO, Renske Leijten SP Tweede Kamerlid en wethouder Ed Wallinga onderhandelaar namens de Twentse gemeentes bij de aanbesteding. De stemming onder de thuiszorgmedewerkers was strijdbaar.

Lees verder

Pagina's

U bent hier